ЦПК заявляє про незаконну передачу поліції справи Одеського аеропорту

ЦПК заявляє про незаконну передачу поліції справи Одеського аеропорту

Укрінформ
У Центрі протидії корупції стверджують, що заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко незаконно змінив кваліфікацію та передав до поліції провадження щодо Одеського міжнародного аеропорту.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ЦПК.

"“Заступник керівника САП незаконно змінив підслідність у справі, щоби передати її до поліції, оскільки закон забороняє доручати здійснення справ НАБУ іншому органу досудового розслідування”, — зазначив юрист Центру протидії корупції Андрій Савін.

У ЦПК нагадали, що у червні 2016 року детективи НАБУ почали розслідувати "фактично незаконну приватизацію Одеського аеропорту".

"Приватна компанія “Одеса аеропорт девелопмент” отримала 75% корпоративних прав на летовище, при цьому у міста залишилося лише 25%. За інформацією журналістів, ця приватна фірма належить одеським бізнесменам Борису Кауфману та Олександру Грановському", - зазначили у ЦПК.

Читайте також: НАБУ і САП заявляють, що справу про розкрадання в Ощадбанку мають повернути їм

Наголошується, що чиновники Одеської міськради, змовившись із представниками “Одеса аеропорт девелопмент”, створили ТОВ “Міжнародний аеропорт “Одеса”.

"Перетворення летовища на комерційну фірму здійснювалося під виглядом начебто залучення коштів приватного інвестора в сумі 120 млн доларів США для реконструкції злітної смуги. Зрештою “інвестиційні” кошти “валялися” у банківській заставі за кредитом фірми “Одеса аеропорт девелопмент”. Водночас зловмисники передали все комунальне майно аеропорту в приватні руки Кауфмана-Грановського. Таким чином, шкода Одесі становить 118 млн грн", - підкреслили у ЦПК.

Як зазначили в організації, "наразі аеропорт працює і заробляє гроші, які йдуть не в бюджет міста, а в кишені схемщикам".

"У квітні 2019 року детективи підготували проекти підозр, направивши їх для погодження в САП, але САП їх не погодила. Натомість старший прокурор у цій справі заступник керівника САП Володимир Кривенко 10 червня 2019 року змінив кваліфікацію справи зі зловживання службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу України), на службову недбалість (ст. 367). Того ж дня Кривенко ухвалив рішення передати справу для подальшого розслідування до поліції Одеської області", - уточнили в організації.

Тож у ЦПК вважають, що Кривенко незаконно змінив кваліфікацію та передав до поліції провадження щодо Одеського міжнародного аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-