Лише 20% українців підтримують вільний продаж землі

Лише 20% українців підтримують вільний продаж землі

Опитування
Укрінформ
68% опитаних українців не підтримують зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Про це йдеться у результатах опитування Соціологічної групи "Рейтинг" на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту.

Так, згідно з проведеним опитуванням, 68% українців проголосували би проти в разі проведення референдуму щодо питання купівлі/продажу земель сільськогосподарського призначення.

При цьому, 20% опитаних проголосували б "за" у разі проведення згаданого референдуму, ще 12% не визначились із відповіддю.

Разом з тим, у разі, якщо ринок землі сільськогосподарського призначення стане доступним для купівлі, 57% опитаних вважають, що фермери мають отримати дозвіл на купівлю або продаж землі; 23% українців вважають, що право отримати згаданий дозвіл також можуть мати великі агрохолдинги та землевласники, 10% підтримали б можливість отримання такого дозволу іноземним громадянам, 5% дозволили б надати таку можливість олігархам.

Дослідження проводилося Соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI).

Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 13 по 23 червня 2019 року.

Всього було опитано 2400 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту. Допустима похибка не перевищує 2.0%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 61.8%.

Як повідомляв Укрінформ, заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення була запроваджена ще у 2001 році. З 2002 року мораторій на продаж сільгоспземель був введений як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин і створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово продовжував його дію.

Читайте також: Аграріям за пів року перерахували 45 мільйонів на здешевлення кредитів

У грудні 2018 року Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року.

Як нещодавно заявив Президент України Володимир Зеленський, мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення буде знято до кінця 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-