Українське морозиво відповідає ДСТУ - Мінагропрод

Українське морозиво відповідає ДСТУ - Мінагропрод

Укрінформ
ДП “Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів” протестував продукцію українських виробників морозива і дійшов висновку, що воно відповідає нормам

Про це повідомляє пресслужбаМіністерства аграрної політики і продовольства.

“ДП “Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів” провів тестування продукції вітчизняних виробників – членів Асоціації українських виробників “Морозиво і заморожені продукти”. За результатами досліджень було встановлено, що вся протестована продукція відповідає нормам і вимогам нормативних документів (ДСТУ) на її виробництво”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у травні-червні 2019 року було відібрано 8 зразків морозива від чотирьох українських виробників, а також 1 зразок заморожених напівфабрикатів. Продукція досліджувалась за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками.

Читайте також: Якими бувають літні харчові отруєння та як себе від них убезпечити

Як повідомлялось, Асоціація українських виробників “Морозиво і заморожені продукти” – громадське об'єднання 36 українських виробників. Асоціація є членом Громадської ради Міністерства аграрної політики та продовольства України. Членами Асоціації, зокрема, є ПАТ «Житомирський маслозавод», ТОВ «Ласунка», підприємство «Фірма Ласка», ТОВ «Хладопром», ПрАТ «Геркулес».

Добровільне тестування у державних лабораторіях продукції учасників Асоціації запроваджено з 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-