Україна отримала €1 мільярд від розміщення євробондів

Україна отримала €1 мільярд від розміщення євробондів

Укрінформ
Україна 20 червня отримала кошти від розміщення облігацій зовнішньої державної позики обсягом 1 млрд євро із дохідністю 6,75% і зі строком погашення 20 червня 2026 року.

"20 червня 2019 року Україна отримала кошти від розміщення облігацій зовнішньої державної позики (єврооблігацій) обсягом €1 000 000 000 із дохідністю 6,75% і зі строком погашення 20 червня 2026 року. Єврооблігації знаходяться в лістингу на біржі Euronext Dublin", - ідеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що 7-річні єврооблігації переважно були розміщені серед фондів, що управляють активами, пенсійних та страхових фондів (85%). Частка хедж-фондів становила 10% від інвестицій, тоді як частка банків та індивідуальних інвесторів - 2%. Частка інвестицій суверенних інвестиційних фондів в українські державні єврооблігації, номіновані в євро, становила 3%.

Читайте також: Випуск єврооблігацій на 1 млрд EUR: ще не перемога, але й не зрада

Інвестори зі Сполученого Королівства, Сполучених Штатів, Німеччини та інших країн Європейського союзу купили більшу частину випуску обсягом 1 млрд євро: їхня частка сягнула 32%, 27%, 17% та 13% відповідно. Інвестори зі Швейцарії купили 7% випуску, тоді як частка інвесторів з Азії становила 4%.

Кошти від розміщення нових випусків єврооблігацій були перераховані на рахунки Державної казначейської служби України та будуть використані для фінансування державного бюджету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-