В Україні впроваджується єдиний державний реєстр ветеринарних документів

В Україні впроваджується єдиний державний реєстр ветеринарних документів

Укрінформ
Впровадження програмного продукту "Єдиний державний реєстр ветеринарних документів" дасть змогу зменшити кількість помилок при оформленні документів та знизити рівень підробок.

Про це йшлося під час круглого столу “АГРО 4:0 Стан і перспективи тваринництва”, що відбувся в рамках XXXI Міжнародної агропромислової виставки “Агро-2019”, повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

“Увага учасників круглого столу була акцентована на програмному продукті “Єдиний державний реєстр ветеринарних документів”, який зараз впроваджується в Україні з метою забезпечення належного державного контролю за наданням адміністративних послуг, зменшення помилок при оформленні ветеринарних документів, зниження рівня їх підробки та фальсифікації, а також перевірки достовірності даних, які є підставами для видачі таких документів”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що основну увагу учасники круглого столу приділили актуальним питанням розвитку свинарства в Україні. Було проаналізовано епізоотичну ситуацію в країні щодо африканської чуми свиней (АЧС) та окреслено спільні дії на шляху скорочення динаміки поширення цього захворювання.

Читайте також: Рада прийняла у першому читанні законопроект про сільськогосподарську кооперацію

Також представники галузі свинарства були ознайомлені з останніми новаціями в питаннях здійснення ідентифікації та реєстрації тварин. Зокрема, було поінформовано про прийняті зміни до порядку ідентифікації та реєстрації ВРХ та порядку оформлення і видачі паспорта ВРХ. Наказ Мінагрополітики від 28 березня 2019 року № 163 «Про затвердження змін до Порядку ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби та Порядку оформлення і видачі паспорта великої рогатої худоби» зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 квітня 2019 року за № 410/33381. Відповідно до зазначеного документа, змінено: бланк реєстраційної картки господарства, бланк реєстраційної картки ВРХ, вигляд зразка бирки для ідентифікації та реєстрації ВРХ та бланк відомості переміщення тварин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-