Зеленський: Ігри колишніх власників ПриватБанку у судах мене не цікавлять

Зеленський: Ігри колишніх власників ПриватБанку у судах мене не цікавлять

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що у ситуації навколо ПриватБанку захищатиме державу та інтереси громадян.
Про це він сказав у Брюсселі на зустрічі з Європейським комісаром з питань євро і соціального діалогу Валдісом Домбровскісом, повідомляє Адміністрація Президента у Тwitter.

«Що стосується «Приватбанку», я захищатиму тільки державу, тільки громадян. Мене ці ігри колишніх власників в судах не цікавлять. Я не збираюся бути на їхньому боці»,- заявив Зеленський на зустрічі з Єврокомісаром Домбровскісом», - йдеться у повідомленні.

Фото: прес-служба Президента

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 млрд грн.

Читайте також: Смолій не тиснув на суддів у справі про націоналізацію ПриватБанку - результати експертизи

Втім, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Розгляд цієї справи тривав із червня 2017 року. В Окружному адміністративному суді Києва пояснили своє рішення про визнання незаконною націоналізацію ПриватБанку тим, що відповідачі в цій справі не довели правомірність віднесення банку до категорії неплатоспроможних. ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адмінсуду Києва щодо незаконності процедури націоналізації банку.

Загалом в судах, як в Україні, так і за кордоном, перебуває близько 240 справ, пов’язаних з націоналізацією ПриватБанку і боргами його колишніх власників за кредити рефінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-