Укргазвидобування звітує про видобуті цьогоріч 6,4 мільярда кубів газу

Укргазвидобування звітує про видобуті цьогоріч 6,4 мільярда кубів газу

Укрінформ
АТ "Укргазвидобування" за січень-травень 2019 року забезпечило видобуток 6,44 млрд кубометрів природного газу.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"За оперативними даними, видобуток АТ «Укргазвидобування» за січень-травень 2019 року становить 6,441 млрд куб. м природного газу, що на 145 млн кубометрів перевищує показник аналогічного періоду минулого року", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, впродовж травня компанія видобула 1,3 млрд кубометрів природного газу на наявній виснаженій ресурсній базі.

За оцінкою міжнародної компанії DeGolyer, станом на 1 січня 2019 року, сумарні достовірні та ймовірні запаси газу Укргазвидобування становлять 264,2 млрд кубометрів, але більшість родовищ УГВ мають високий рівень виснаженості.

Для ефективної роботи на зазначеній ресурсній базі УГВ залучає власні підрозділи та співпрацює з провідними міжнародними компаніями за такими напрямками, як буріння бічних стовбурів, операції з гідророзриву пласта (ГРП), колтюбінгові операції, роботи з капітального ремонту свердловин, встановлення плунжерних ліфтів та ін.

Прес-служба нагадує, що для збільшення видобутку на наявних родовищах, зокрема на території Західної України, УГВ запропонувало українським та міжнародним видобувним компаніям підписати контракт зі збільшення видобутку.

Для розширення ресурсного портфеля компанія активно брала участь у двох раундах електронних аукціонів Держгеонадр та придбала 6 нових ділянок.

Читайте також: Відповіддю на російські санкції стане реформування ринку нафти - експерти

Крім того, Укргазвидобування долучилося до конкурсу Міненерго на укладення угод про розподіл продукції та подало заявки щодо розробки 9 площ, 4 з яких УГВ планує розробляти спільно з провідною міжнародною публічною компанією Vermilion Energy.

Як повідомляв Укрінформ, Укргазвидобування, підприємство Групи Нафтогаз, видобуло у 2018 році 15,5 млрд кубометрів газу, у тому числі 14,1 млрд кубометрів товарного газу.

До кінця 2019 року Укргазвидобування планує провести понад 100 операцій з гідророзриву пластів, які дадуть змогу отримати річний ефект в обсязі понад 0,5 млрд кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-