Поставки сільгосппродукції у порти контролюються на міжвідомчому рівні - Мінагро

Поставки сільгосппродукції у порти контролюються на міжвідомчому рівні - Мінагро

Укрінформ
Забезпечення стабільного та безперебійного транспортування сільськогосподарської продукції у порти контролюється на міжвідомчому рівні.

Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета у Одесі під час панельної дискусії на тему “Актуальні питання експорту зернових і олійних через порти України” на Ukrainian Ports Forum, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“Сьогодні у сільському господарстві суттєво змінилася організаційно-правова та виробнича структури, відбувається активний розвиток інфраструктурної складової. Основне навантаження у відправці зерна за кордон, а це понад 90%, лежить на морських портах. Для забезпечення стабільного та безперебійного транспортування сільськогосподарської продукції у порти робота відбувається на міжвідомчому рівні”, - сказав Шеремета.

За його словами, для забезпечення стабільних постачань зернової та іншої аграрної продукції на зовнішні ринки було створено міжвідомчий оперативний штаб з вирішення питань логістики у сільському господарстві. До штабу, який сьогодні очолює в.о. міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева, увійшли основні учасники аграрного ринку України.

“Представники аграрних компаній та галузевих асоціацій відмічають позитивні зрушення у вирішенні нагальних проблем, що свідчить про ефективність роботи логістичного штабу”, - відзначив заступник міністра та подякував усім, хто допоміг експортувати минулорічний рекордний урожай зернових.

У повідомленні Мінагрополітики наводяться дані Державної фіскальної служби України, згідно з якими станом на 28 травня фактичні обсяги експорту з України зернових становлять 46,3 млн тонн, у тому числі пшениці – 14,8 млн тонн, кукурудзи – 26,9 млн тонн, ячменю – 3,5 млн тонн; обсяги експорту борошна становлять 265,1 тис. тонн.

Читайте також: У Мінагро оприлюднили повну програму ділових заходів на “Агро-2019”

За травневими прогнозами Міністерства сільського господарства США Україна займає у світовій торгівлі у 2018-2019 маркетинговому році друге місце з експорту зернових (49,3%), четверте з експорту ячменю (3,6%) і кукурудзи (28,4%), та п’яте місце з експорту пшениці (16,1%).

Як повідомляв Укрінформ, аграрний експорт за перші чотири місяці 2019 року становив 7,1 млрд доларів, порівняно з аналогічним періодом 2018 року, він збільшився на 1,1 млрд доларів, або на 18,6%. На країни Азії припало 41,6% аграрного експорту (2,96 млрд доларів); на країни Євросоюзу – 33,5% (2,38 млрд доларів); країни Африки – 15,7% (1,1 млрд доларів); країни СНД - 6,6% (472,2 млн доларів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-