Маркарова представила нового керівника Державної податкової служби

Маркарова представила нового керівника Державної податкової служби

Фото
Укрінформ
Колективу Державної фіскальної служби (ДФС) представили нового очільника Державної податкової служби (ДПС) України Сергія Верланова.

Про це повідомляє Державна фіскальна службаУкраїни.

“Нового очільника Державної податкової служби України Сергія Верланова представила сьогодні колективу фіскальної служби Міністр фінансів України Оксана Маркарова”, - йдеться у повідомленні.

Міністр окреслила три основні складові роботи новоствореної податкової служби. Так, головним її завданням має стати розвиток прозорих стосунків з платниками податків. Для сумлінних платників податкова є надійним партнером, для тих, хто не платить податки, – жорстким.

Водночас важлива увага приділятиметься розвитку самої служби, її працівники повинні отримувати достойне матеріальне забезпечення та гідну заробітну плату. Сама ж податкова служба як інституція має високо оцінюватися та поважатися в суспільстві.

Маркарова також підкреслила, що період переходу фіскальної служби у податкову та митну має бути непомітним для бізнесу, та стати одним з факторів розвитку економіки.

У свою чергу голова ДПС зазначив, що податкова служба знаходиться фактично в декількох кроках від старту повноцінного виконання обов’язків щодо адміністрування податків та єдиного внеску

“Функціонал нашої служби має бути готовим до достатньо швидкої трансформації. Часу обмаль, будемо рухатися дуже динамічно. ДПС відкрита до співпраці з міжнародними донорами та партнерами щодо її подальшої трансформації у сервісну службу європейського зразка”, – зазначив Верланов.

Читайте також: Україна влітку має сплатити $1,8 мільярда боргу, у вересні - $1,7 мільярда

За його словами, протягом останніх років рівень співпраці з бізнесом був достатньо високим, але податкова служба має й надалі покращувати рівень сервісу для всіх типів бізнесу. Впроваджуватимуться рішення, які будуть спрямовані на клієнта, на прозорість та антикорупційність.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про утворення Державної податкової та Державної митної служб (ДМС) шляхом реорганізації Державної фіскальної служби шляхом поділу. 6 березня 2019 року уряд затвердив положення про ДПС і ДМС, а 20 березня оголосив конкурс на обіймання посад керівників ДПС і ДМС. 8 травня 2019 року головою Державної податкової служби призначено переможця конкурсу Сергія Верланова.

Фото: facebook.com/SFSofUkraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-