Обсяги житлового будівництва за І квартал зросли на 32% - Мінрегіон

Обсяги житлового будівництва за І квартал зросли на 32% - Мінрегіон

Укрінформ
За підсумками січня-березня в Україні введено в експлуатацію майже 2,5 млн кв. м житла, з яких майже 57% у містах України, решта - у селах. Це на 32,3% перевищує результат відповідного минулорічного періоду.

Про це інформує прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

"Майже 2,5 млн кв. м житла вже прийнято в експлуатацію в цьому році. Всього за 3 місяці вже введено в експлуатацію більше 26 тисяч нових квартир. Вагому частку в об'ємі усього прийнятого житла склали приватні будинки. Галузь динамічно розвивається. Сподіваюсь, що в цьому і подальших роках ми збережемо цю тенденцію", - зазначив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

За даними статистики, у містах України було прийнято в експлуатацію 1398,8 тис кв. м житла (56,8%), у сільській місцевості – 1060 тис кв. м (43,2%).

У багатоквартирних житлових будинках було введено в експлуатацію 38,3% від всього житла, в одноквартирних (приватні будинки) – 61,7%. Всього за січень-березень 2019-го прийнято в експлуатацію 26098 нових квартир.

Читайте також: Укртрансгаз залучив радників до створення незалежного оператора ГТС

Крім цього, у I кварталі 2019 р. було прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки загальною площею 182,8 тис кв. м. Це на 86,8% більше, ніж за 3 місяці минулого року.

У розрізі регіонів, лідерами за обсягами введеного в експлуатацію житла стали Київська (384,9 тис кв. м), Львівська (321,6 тис кв. м) та Івано-Франківська області (235 тис кв. м).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-