РНБО дала уряду два тижні для розв'язання проблем в енергетиці

РНБО дала уряду два тижні для розв'язання проблем в енергетиці

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони зобов'язала Кабінет міністрів упродовж двох тижнів розв'язати проблемні питання в енергетичній сфері.
Про це заявив секретар РНБО Олександр Данилюк на брифінгу в п'ятницю, 31 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Була досить гаряча дискусія з усіх актуальних питань, з якими зараз стикається Україна в енергетичній сфері... Ті проблеми, які обговорювалися, вони накопичувалися роками, тому зараз на одній зустрічі знайти вирішення неможливо. Тому остаточним рішенням було дати десять днів – насправді два тижні – для того, щоб усі учасники наради, Кабінет міністрів під ті проблеми, які було визначено як пріоритетні, запропонував рішення і впровадив їх”, – зазначив Данилюк.

Водночас він підкреслив, що ті проблемні питання, які не можуть бути вирішені урядом, РНБО обговорить на окремому засіданні щодо енергетичних питань, яке зможе відбуватися за два тижні.

Читайте також: Ринок електроенергії: РНБО ухвалить рішення, якщо не знайдеться компроміс

“Те, що не може бути зроблено Кабінетом міністрів і потребує позиції РНБО, майданчика РНБО, повноважень РНБО, ті питання буде внесені на окреме засідання РНБО, присвячене енергетичній темі, яке може відбутися через два тижні”, – уточнив Данилюк.

Як повідомляв Укрінформ, повномасштабний ринок електроенергії відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" повинен бути введений із 1 липня 2019 року.

Наприкінці квітня експерт новообраного Президента Володимира Зеленського з питань енергетики, житлово-комунальних послуг та антимонопольного регулювання Андрій Герус заявляв, що запуск нового ринку електричної енергії треба перенести на один рік - із 1 липня 2019 року на 1 липня 2020 року - через невирішені проблеми, такі як значний обсяг перехресного субсидування і борги на ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-