Робота щодо повернення у державну власність Укртелекому триває - ФДМУ

Робота щодо повернення у державну власність Укртелекому триває - ФДМУ

Укрінформ
Продовжується робота щодо повернення у державну власність пакета акцій ПАТ «Укртелеком».

Про це на своїй сторінці у Facebook написав в. о. голови ФДМУ Віталій Трубаров.

"За увесь час приватизації і контролю за виконанням приватизаційних умов у власність держави накопичувальним підсумком повернено 375 об’єктів приватизації. Робимо ми це винятково через невиконання умов договорів купівлі-продажу за рішенням судів. Так ось, з повернутих 87 – пакети акцій, 61 – об'єкт малої приватизації та 227 – об’єктів незавершеного будівництва. У першому кварталі 2019 року у державну власність повернено 3 об'єкти незавершеного будівництва. Також продовжується робота щодо повернення у державну власність пакета акцій ПАТ "Укртелеком", - написав Трубаров.

Він зазначив, що з тих об‘єктів, які повернуті повторно уже продано 204 об’єкти, у тому числі: 49 – пакетів акцій; 32 – єдиних майнових комплексів; 123 – об’єкти незавершеного будівництва.

"Загальна сума коштів, отриманих від продажу повернених державі об'єктів накопичувальним підсумком становить 116,743 млн грн. Робота з продажу тих об‘єктів, які залишилися, триває", - зазначив Трубаров.

Читайте також: Мала приватизація принесла державі понад мільярд гривень - Кубів

Як повідомлялося, Фонд держмайна продав 92,79% акцій Укртелекому в 2011 році за 10,6 млрд грн. Фінансуванню відповідної операції сприяв, зокрема, випуск облігацій ТОВ "ЕСУ" на 4,6 млрд грн, більшість з яких (на 4 млрд грн) були викуплені Ощадбанком та Укрексімбанком. Відповідні папери мали бути погашені в березні 2017 року, однак, цього не відбулося. Згодом Фондом держмайна було подано позов до ТОВ "ЕСУ" (кінцевий бенефіціар - Рінат Ахметов) про розірвання договору купівлі-продажу 92,79% акцій "Укртелекому" та стягнення 81,9 млн дол. пені. Свої позовні вимоги Фонд держмайна обгрунтовував тим, що ТОВ "ЕСУ" неналежним чином виконує зобов`язання, взяті під час приватизації "Укртелекому" в 2011 році: компанія не внесла інвестицій у визначеному розмірі, не створила та не передала у держвласність телекомунікаційну мережу спецпризначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-