За зберігання палива без ліцензії аграріїв штрафуватимуть на 500 тисяч

За зберігання палива без ліцензії аграріїв штрафуватимуть на 500 тисяч

Укрінформ
На аграріїв, які не отримають ліцензії на зберігання палива до 1 липня 2019 року, очікують штрафи у 500 тис. грн.

Про це повідомляється на сайті Всеукраїнської аграрної ради.

“Аграрії, які не встигають отримати ліцензії на зберігання палива до 1 липня, заплатять по 500 тис. грн штрафу”, - йдеться у повідомленні.

З 1 липня 2019 року вступають в силу зміни, внесені Законом України № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів». Дані зміни в тому числі стосуються і аграріїв в частині зберігання агропідприємством пального.

Згідно із ними, аграрії до 1 липня мають отримати ліцензію на зберігання палива на своїй території.

Як зазначила заступник голови ВАР з питань податкової політики Ольга Богданова, аби отримати дану ліцензію, потрібно подати наступні документи: право власності або право на користування земельною ділянкою, де розташований резервуар з паливом; акт вводу в експлуатацію та акт готовності об’єкту; дозвіл на початок виконання робіт підвищеної небезпеки і початок експлуатування машин, механізмів устаткування підвищеної небезпеки.

«Однак, більшість аграріїв не встигають до 1 липня оформити потрібні документи. Про це свідчить опитування, яке ми провели серед членів ВАР. У ньому взяло участь понад 100 агропідприємств. І практично 97% відповіли, що у них немає повного комплекту документів і вони не зможуть до 1 липня їх отримати», - пояснила Ольга Богданова.

Учасники Всеукраїнської аграрної ради сподіваються на відтермінування штрафних санкцій.

Читайте також: ДФС посилить роботу з детінізації ринку нафтопродуктів

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня поточного року суб’єкти господарювання, які здійснюють виробництво, оптовий, роздрібний продаж та зберігання пального, повинні отримати ліцензію на таку діяльність. У Державній фіскальній службі нагадують, що зміни щодо запровадження з 1 липня 2019 року ліцензування були прийняті ще наприкінці 2018 року, а тому у суб’єктів господарювання було достатньо часу для приведення свої документів у відповідність до вимог закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-