Укртрансгаз на 14% збільшив транспортування газу за напрямком Угорщина-Україна

Укртрансгаз на 14% збільшив транспортування газу за напрямком Угорщина-Україна

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" від сьогодні збільшило потужність транспортування газу за напрямком Угорщина-Україна на 14%.

Про це інформує прес-служба АТ "Укртрансгаз".

"За результатами проведення низки підготовчих заходів операторами ГТС України та Угорщини, технічна потужність транспортування природного газу за напрямком Угорщина-Україна збільшена на 14%. Відповідні корегування вже внесені в угоду про взаємодію між АТ «Укртрансгаз» та FGSZ LTD і вступають в дію, починаючи з 30 травня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, оператори домовилися про збільшення загальної потужності у точці ГВС (газовимірювальна станція — ред.) «Берегдароц» з 17,1 до 19,5 млн кубометрів на добу.

Такі зміни значно збільшують технічну можливість імпорту природного газу в Україну з Угорщини, що є особливо важливим у контексті підготовки до зимового сезону 2020 року.

"Оскільки контракт між «Нафтогаз України» та «Газпром» закінчується наприкінці 2019 року, і наразі жодних нових угод не підписано, Україна готується до ймовірності припинення транзиту з початку 2020 року. Для зменшення ризиків та стабільного проходження наступного опалювального сезону в Україні необхідно накопичити близько 20 млрд кубометрів газу у підземних сховищах України - на 3 млрд кубометрів газу більше у порівнянні з попереднім періодом 2018 року", - зазначили у компанії.

Читайте також: Нафтогаз у червні проведе перші електронні газові торги на біржі

Також в Укртрансгазі повідомили, що угорський напрямок імпорту стає все більш популярним серед замовників послуг компанії.

"У 2016 році з Угорщини до України було завезено близько 1 млрд кубометрів, у 2017 році – 2,8 млрд кубометрів, а у 2018 році – вже 3,4 млрд кубометрів. Більше того, з початку 2019 року за цим напрямком вже було імпортовано 920 млн кубометрів, що на 66% більше, ніж за аналогічний період 2018 року", - додали у компанії.

За даними Укртрансгазу, станом на сьогодні, у підземних сховищах газу (ПСГ) України зберігається 11,1 млрд кубометрів природного газу, що на 1,7 млрд кубометрів перевищує загальний обсяг природного газу на ту ж дату 2018 року. З початку травня до ПСГ закачано 1,6 млрд кубометрів газу, а середньодобовий обсяг закачування становив 60 млн кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-