На українському ринку цибулі ціни стабілізувалися — експерти

На українському ринку цибулі ціни стабілізувалися — експерти

Укрінформ
Український ринок перенасичений імпортною цибулею різної якості в діапазоні ціни від 10 до 20 грн за кг і перспектив для зміни ціни на цибулю наразі немає.

Про це інформують експерти Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

“Український ринок перенасичений імпортною цибулею різної якості. Та якщо розглянути новий загальний діапазон цін на ринку України на кінець минулого тижня, то отримуємо позначки в 10-20 грн/кг, і перспектив поновлення позитивних цінових тенденцій у даному сегменті експерти на вбачають”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що практично місяць тому пропозиція цибулі на українському ринку не могла задовольнити навіть відносно стриманий попит. Компанії-імпортери почали поспіхом завозити цибулю, не зважаючи ані на кількісні, ані на якісні показники продукції. А ті ціни, які утворилися на кінець квітня – початок травня 2019 року в Україні зробили вітчизняний ринок надто привабливим, отже постачальники пропонували як торішню цибулю, так і продукцію нового врожаю.

Читайте також: Експерти назвали причини "цибульної" кризи в Україні

Наразі фахівці УПОА фіксують перенасичення ринку імпортною цибулею, як менш якісною, врожаю 2018 року, так і продукцією високої якості нового врожаю. Також до торгівлі цибулею вже активно почали приєднуватися вітчизняні виробники ранньої продукції. Але жодних непередбачуваних факторів, які призводили б до зміни цін у сегменті цибулі експерти ринку не вбачають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-