Заява Коломойського про дефолт загрожує економіці України — Гопко

Заява Коломойського про дефолт загрожує економіці України — Гопко

Укрінформ
Заява бізнесмена Ігоря Коломойського щодо наслідування прикладу Греції стосовно кредитів МВФ становить загрозу національній економіці.

Таку думку висловила голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко на своїй сторінці у Facebook.

"Вважаю, що оголошена в інтерв’ю заява породжує катастрофічну загрозу для нашої економіки та навіть, як наслiдок, ризик втрати державності", - заявила вона.

Гопко зауважила, що нинішній стан справ та взаємовідносин із МВФ та іншими зовнішніми кредиторами не може повністю влаштовувати Україну і потребує широкомасштабного перегляду.

Читайте також: У справі ПриватБанку немає збитків держави - Луценко

"Країна, яка воює, має глибоку внутрiшню економічну кризу, відсутність значних внутрішніх та зовнішніх інвестицій, високий рівень інших ризиків, не може існувати в режимі очікування по 1-1,5 року 1,5-2 млрд дол. США, які і так ідуть не в економіку, а в національні резерви та на покриття дефіциту бюджету і виплату старих боргів", - підкреслила депутат.

Як повідомлялося, бізнесмен Ігор Коломойський в інтерв'ю виданню Financial Times виступив за оголошення Україною дефолту, вважаючи, що у цьому питанні потрібно брати приклад з Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-