Коломойський вважає, що у стосунках з кредиторами треба брати приклад з Греції

Коломойський вважає, що у стосунках з кредиторами треба брати приклад з Греції

Укрінформ
Бізнесмен Ігор Коломойський виступив за оголошення Україною дефолту, вважаючи, що потрібно брати приклад з Греції.

Про це він заявив в інтерв’ю Financial Times, яке цитує видання Premium Newspaper.

"На мою думку, ми повинні ставитися до наших кредиторів так, як це робить Греція... Це приклад для України», - сказав олігарх.

Як відомо, у своєму протистоянні з кредиторами у 2015 році Греція стала першою розвиненою країною, що не змогла повернути кредит МВФ, хоча й тимчасово.

Зазначається, що Україні потрібні кредити МВФ, які підпадають під укладену угоду з фондом, для обслуговування зовнішнього боргу, що становить близько 60% валового внутрішнього продукту. Оскільки виплати боргу досягнуть максимуму цього та наступного року, Коломойський висловив думку, що Україні нема чого боятися, якщо вона оголосить дефолт.

"Скільки разів Аргентина оголошувала дефолт? [. . .] То й що, вони реструктуризували борг. Все добре", - сказав олігарх.

Читайте також: Кортеж Коломойського вже тричі прибував до Юлії Тимошенко - “Схеми”

Як повідомлялося, 16 травня вночі Коломойський прилетів в Україну з Ізраїлю - уперше з червня 2017 року.

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

Чинний на той момент Президент України Петро Порошенко заявив, що якщо ПриватБанк повернуть екс-власнику Ігорю Коломойському, це загрожує країні дефолтом і новою економічною кризою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-