Суд анулював угоду з продажу вугілля за заниженою ціною - НАБУ

Суд анулював угоду з продажу вугілля за заниженою ціною - НАБУ

Укрінформ
Угоду щодо продажу компанією «Краснолиманська» 649 тисяч тонн вугілля компанії-посереднику за заниженою ціною анульовано.

Таке рішення 22 травня ухвалив Північний апеляційний господарський суд у справі за позовом Національного антикорупційного бюро, повідомляє прес-служба НАБУ.

"Договір, за яким державне підприємство «Вугільна компанія «Краснолиманська» поставило понад 649 тис. тонн вугілля комерційній компанії-посереднику за заниженою ціною, визнано недійсним", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що детективи НАБУ під час слідства встановили, що на момент укладення договору в ДП «ВК «Краснолиманська» знали, що кінцевим споживачем її вугілля є ПАТ «Центренерго» (78,289% акцій належать державі).

"Але замість постачання напряму до схеми протиправно залучили компанію-посередницю (ТОВ «Дантрейд ЛТД»), якій ДП «ВК «Краснолиманська» впродовж 2015-2016 років продала 649,1 тонн вугілля марки Г (0-100) за ціною, що виявилась майже на третину нижчою від ринкової на той момент. Це ж вугілля ТОВ «Дантрейд ЛТД» перепродавало ПАТ «Центренерго», - додали у НАБУ.

Читайте також: Нову лаву запустили в Тернівському шахтоуправлінні ДТЕК

Уточнюється, що наявність посередника в схемі постачання вугілля між двома об’єктами державної форми власності коштувала державі, за версією слідства, 310 млн грн.

Судове рішення набуло законної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-