Омелян розраховує на схвалення Плану заходів Національної транспортної стратегії

Омелян розраховує на схвалення Плану заходів Національної транспортної стратегії

Укрінформ
Міністерство інфраструктури розпочало реалізацію програми Національної транспортної стратегії "з випередженням, ще до її офіційного затвердження". 

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив 24 травня на прес-брифінгу з нагоди Діалогу високого рівня Україна-ЄС з питань транспорту в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Насправді ми розпочали реалізувати Національну транспортну стратегію ще до її офіційного затвердження. Це стосувалось авіаційної галузі, автодорожного будівництва та зведення нових об'єктів інфраструктури. А найближчим часом, я сподіваюсь, буде затверджено План заходів Національної транспортної стратегії, в якому буде покроково, порічно передбачено, коли і які саме з них належить реалізувати", - зазначив Омелян.

За словами міністра, "це масштабний інструмент зміни всієї держави, бо за рахунок кращої інфраструктури постануть інші можливості як для пересічних громадян, так і для бізнес-структур".

Читайте також: У Омеляна очікують схвалення Радою близько 20 законопроектів у сфері транспорту

Він зазначив, що має бути забезпечено головний принцип Євросоюзу - висока мобільність, коли інфраструктура є лише інструментом для швидшого переміщення з одного пункту в інший, а не перешкодою. Щоб людина не витрачала на це так багато часу, як нині, підсумував Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-