Світовий банк планує залучати Рахункову палату до аудиту інфраструктурних проектів

Світовий банк планує залучати Рахункову палату до аудиту інфраструктурних проектів

Фото
Укрінформ
Світовий банк планує залучати фахівців Рахункової палати до аудитів інфраструктурних проектів, які здійснюються його коштом.

Про це йшлося під час зустрічі голови Рахункової палати Валерія Пацкана з директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, повідомляє прес-служба Рахункової палати.

"Світовий банк зацікавлений у залученні Рахункової палати до аудитів інфраструктурних проектів, які в Україні реалізовуватимуться за підтримки Банку", - йдеться у повідомленні.

Пацкан нагадав, що у 2008 році був укладений Меморандум про взаєморозуміння між інституціями, і Рахункова палата вже здійснює аудити проектів, що фінансуються позиками Банку.

«Протягом останніх 12 років Палатою було проведено загалом 37 аудитів в рамках 16 проектів Банку. Обсяг коштів позик, які були охоплені аудитами, – 2,4 млрд дол. США», – сказав очільник Рахункової палати.

За його словами, 17 аудитів стосувалися фінансової звітності проектів. Крім того, за проектом модернізації системи соціальної підтримки населення Рахункова палата продовжує проводити аудити на щорічній основі.

Як відомо, Україна приєдналася до Світового банку в 1992 році. За понад 27 років співпраці загальна сума зобов’язань Банку перед Україною сягнула майже 12 млрд. дол. США в рамках приблизно 70 проектів і програм.

Нині портфель проектів Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) в Україні складається з восьми інвестиційних проектів на загальну суму близько 2,4 млрд. дол. США та двох гарантій на 1,25 млрд дол. США.

Читайте також: У Єврокомісії наполягають на ухваленні в Україні законів щодо реформування транспорту

Інвестиційні проекти Світового банку спрямовані на вдосконалення основних державних і комунальних послуг, як-от: централізоване теплопостачання, водопостачання та водовідведення, охорона здоров’я та соціальний захист, а також державна інфраструктура, зокрема, системи електропередачі та мережі автомобільних доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-