Укртрансгаз звітує про 50% зростання точності розрахунків добових небалансів у квітні

Укртрансгаз звітує про 50% зростання точності розрахунків добових небалансів у квітні

Укрінформ
Точність розрахунків добових небалансів, що виникають у процесі транспортування природного газу, зросла на 50% у квітні 2019 року порівняно з березнем поточного року.

Про це повідомляє прес-служба АТ "Укртрансгаз".

Загальний обсяг негативних добових небалансів у квітні становив 166,7 млн кубометрів природного газу, або 957 млн грн з ПДВ. З них 99% – це небаланси операторів ГРМ; порядку 1% – замовників послуг транспортування. Порівняно з березнем обсяг негативних небалансів зменшився на 50% (в куб. м газу).

Загальний обсяг позитивних добових небалансів за квітень становив 113,8 млн кубометрів природного газу, або 373 млн грн. У порівнянні з березнем показник позитивних небалансів зменшився на майже 53% (в куб. м газу).

Станом на сьогодні, сукупна заборгованість за результатами роботи оператора ГТС в квітні за позитивними небалансами становить 370,9 млн і 943 млн грн за негативними небалансами. За березень поточний борг за позитивними і негативними небалансами наразі дорівнює 285,8 млн грн та 1,57 млрд грн відповідно.

Читайте також: Нафтогаз стягнув із облгазу 6,2 мільйона боргу

Як повідомлялося, позитивний небаланс – це обсяг природного газу, вартість якого оператор ГТС повинен компенсувати замовникам послуг транспортування. Негативний небаланс – це обсяг природного газу, вартість якого замовники послуг транспортування повинні компенсувати оператору ГТС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-