У Миколаєві спустили на воду найбільше судно за останні 25 років

У Миколаєві спустили на воду найбільше судно за останні 25 років

Фото, відео
Укрінформ
У Миколаєві на суднобудівно-судноремонтному заводі «Нібулон» спустили на воду перше 140-метрове судно компанії – унікальний перевантажувач «Nibulon Max».

Про це повідомляє прес-служба компанії "Нібулон" .

«На суднобудівно-судноремонтному заводі «Нібулон» відбувся спуск 140-метрового судна компанії - унікального перевантажувача «Nibulon Max». Це перше судно з такими розмірами, яке будується на заводі, і найбільше судно за останні 25 років незалежності України. Будівництво здійснюється за фінансової підтримки Міжнародної фінансової корпорації та Європейського банку реконструкції і розвитку, а також Європейського інвестиційного банку», - йдеться у повідомленні.

За словами заступника директора судноплавної компанії «Нібулон» Олександра Тарановського, у компанії давно виникла потреба у власному крановому флоті. На зовнішньому рейді морського порту Миколаїв до цього часу працювали три крани компанії. "Але новий надпотужний «Nibulon Max» дозволить нам, наростивши обсяги перевалки в морі, не лише повністю покрити свої потреби і уникнути залучення сторонніх плавкранів, але й дасть можливість отримати додаткові доходи від надання послуг іншим компаніям. Таким чином, дане судно дозволить підвищити річні обсяги перевалки вантажів флотом на 2-3 млн тонн/рік та збільшити обсяги перевалки вантажів безпосередньо флотом компанії до 4-5 млн тонн/рік. Також дане судно дасть можливість гнучко використовувати річковий вантажний флот, виступаючи накопичувачем у період відсутності суден закордонного плавання», - зазначив Тарановський.

«Nibulon Max» обладнаний двома крановими частинами продуктивністю 18 тис тонн/добу та двома вантажними трюмами вантажомісткістю 10 тисяч тонн. Вантажні трюми, забезпечені люковими закриттями, призначені для перевезення зернових навалювальних та генеральних вантажів. Для обслуговування вантажних трюмів, а також проведення вантажно-розвантажувальних робіт, в умовах порту і на відкритому рейді в морі на судні розміщуються два повноповоротних вантажних крани, які дозволять повністю навантажувати та розвантажувати судна типу Panamax.

Читайте також: АМПУ в І кварталі втричі збільшила капітальні інвестиції

Автономність цього судна за запасами палива та прісної води становить близько 90 діб. Для його будівництва використали близько 5 тис. тонн металопрокату та 150 км кабельної продукції, а сумарна вага матеріалів для ізоляції корпусу судна становить 64 тонни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-