Біоенергетика є можливістю для малого і середнього бізнесу - Чижиков

Біоенергетика є можливістю для малого і середнього бізнесу - Чижиков

Укрінформ
Біоенергетика є можливістю для малих і середніх підприємств і водночас не потребує великих вкладень з державного бюджету.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав президент Торгово-промислової палати Геннадій Чижиков, повідомляє кореспондент агентства.

"Україна - один з лідерів виробництва аграрно-промислової продукції. На полях залишається майже 1 млн тонн соломи, яка просто знищується. Не треба думати лише за великі проекти, куди залучаються державні кошти. Це можливості для маленьких і середніх підприємств, наприклад, компанія Ecodevelop, яка є членом Торгово-промислової палати", - зазначив Чижиков.

На його думку, в України є всі можливості, щоб у найкоротший строк досягти енергонезалежності, у тому числі, за рахунок використання біомаси.

"За деякими розрахунками, ми можемо виробляти у нашій країні до 7 млрд кубометрів біогазу, який може використовуватися для потреб населення. Біоенергетика зараз у тренді в усьому світі, Україна може стати драйвером цього напрямку", - вважає Чижиков.

Читайте також: Кабмін виділяє 32 мільйони на аудит Укроборонпрому

Як повідомлялося, для популяризації та впровадження біогазових технологій в Україні на базі класичного фермерського господарства, компанією Ecodevelop було побудовано та введено в експлуатацію власну біогазову станцію потужністю 330 кВт, яка працює на відходах фермерського господарства (гній ВРХ) і кукурудзяному силосі. Урочисте відкриття проекту відбулося 17 травня 2019 року у селі Бзів Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-