В Раді зареєстрували президентський законопроект про закупівлі під час виборів

В Раді зареєстрували президентський законопроект про закупівлі під час виборів

Укрінформ
Президентський законопроект про внесення змін до закону України "Про публічні закупівлі" щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу зареєстрований у Верховній Раді.

Згідно з повідомленням на сайті парламенту, законопроект зареєстрований під номером 10317 від 22 травня.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Голова Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся до Президента Володимира Зеленського конкретизувати номери законопроектів, які він пропонує включити до порядку денного позачергового пленарного засідання парламенту в середу, 22 травня.

21 травня Президент Володимир Зеленський звернувся до Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України у середу, 22 травня, та включити до порядку денного розгляд питань стосовно внесення змін до законів України "Про вибори народних депутатів України" та "Про публічні закупівлі". Президент нагадав, що ці питання були визначені під час консультацій Президента України з Головою Верховної Ради України, його заступниками та головами депутатських фракцій (депутатських груп) щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання.

Увечері 21 травня Парубій видав розпорядження "Про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України" 22 травня 2019 року о 12:00.

Читайте також: Парубій просить Зеленського конкретизувати назви законопроектів, запропоновані для розгляду

Глава Адміністрації Президента Андрій Богдан в ефірі телеканалу “112 Україна” зазначив, що президентський законопроект про вибори буде внесений до ВР вранці 22 травня.

Згідно з порядком денним, парламентарії 22 травня розглянуть два президентських законопроекти “Про внесення змін до закону України "Про вибори народних депутатів України" та “Про внесення змін до закону України "Про публічні закупівлі". Наразі на сайті Верховної Ради відсутні реєстраційні номери і тексти законопроектів. Зазначені відповідальні за законопроекти.

20 травня під час інавгураційної промови Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради.

У вівторок, 21 травня, він провів зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами депутатських фракцій, під час якої, зокрема, запропонував внести зміни до закону про вибори народних депутатів, скасувавши мажоритарну систему і знизивши прохідний бар’єр із 5% до 3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-