До бюджету надійшло цьогоріч майже 3,5 мільярда за результатами аудиту ДФС

До бюджету надійшло цьогоріч майже 3,5 мільярда за результатами аудиту ДФС

Укрінформ
Підрозділи аудиту Державної фіскальної служби у січні-квітні 2019 року провели низку перевірок, у результаті чого до бюджету надійшло майже 3,5 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Реальний вклад підрозділів аудиту по забезпеченню надходжень до бюджету склав 3 456 млн грн (забезпечено надходжень грошовими коштами на 1 132 млн грн, зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 10 678 млн грн, що упередило несплату податку у майбутньому на 1 922 млн грн, зменшено залишки від’ємного значення ПДВ, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного періоду на 402 млн гривень)", - йдеться в повідомленні.

У ДФС зазначають, що за 4 місяці 2019 року підрозділами аудиту було проведено 1,6 тис. планових перевірок платників податків, 4,3 тис. позапланових перевірок та 1,1 тис. зустрічних звірок.

Зокрема, проведено 66 перевірок фінансових установ з відокремленими підрозділами, за результатами яких донараховано 214,6 млн грн.

За результатами контролю за дотриманням вимог валютного законодавства донараховано 206,3 млн грн пені за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД, а також 191,5 млн грн податку на прибуток з іноземних юридичних осіб.

Читайте також: Як валютний ринок відреагував на інавгурацію Зеленського

На виконання ухвал суду (у т.ч. отриманих у минулому році) проведено 24 документальні перевірки, донараховано грошових зобов’язань на суму 95,7 млн грн. Крім того, на виконання інших доручень правоохоронних органів, які надаються під час розслідування кримінальних проваджень, проведено 297 документальних перевірок та донараховано 174,3 млн гривень. Проведено 300 документальних перевірок дотримання законодавства України з питань державної митної справи, донараховано 292,9 млн грн грошових зобов’язань.

Загалом за результатами контрольно-перевірочної роботи донараховано до бюджету 15,4 млрд грн, з яких узгоджено 5,3 млрд грн (у т.ч. основного платежу з податку на прибуток – 1 295,4 млн грн, ПДВ – 1 775,2 млн грн), підсумовують у ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-