Багатьох споживачів газу звільнили від втановлення дорогих лічильників - НКРЕКП

Багатьох споживачів газу звільнили від втановлення дорогих лічильників - НКРЕКП

Укрінформ
Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) звільнила власників комерційних вузлів з обсягом споживання природного газу до 10 тис. куб. м від установки засобів дистанційної передачі даних.

Про це повідомляє офіційний веб-сайт НКРЕКП.

"Сьогодні на засіданні НКРЕКП прийнято постанову №750 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 вересня 2015 року № 2494», якою звільнено власників комерційних вузлів обліку природного газу з лічильниками типорозмірів G-1,6, G-2,5, G-4, G-6 та річний обсяг обліку природного газу яких менше 10 тис. м куб., від обов’язку встановлювати на власних комерційних вузлах обліку засоби дистанційної передачі даних", - йдеться у повідомленні.

У Нацкомісії зауважили, що облаштування таких вузлів обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних потребує здійснення комплексу заходів, зокрема розробку проекту, заміну лічильника, встановлення відповідного модему тощо. Зазначені заходи в свою чергу призводять до обтяжливих вимог як технічного, так і фінансового характеру, що фактично унеможливлює таке встановлення.

"Таким чином, прийняте рішення дозволить зменшити фінансове навантаження на споживачів природного газу, зокрема представників малого бізнесу, бюджетної сфери та релігійних організацій шляхом звільнення від обов’язку встановлювати на власних комерційних вузлах обліку засоби дистанційної передачі даних", - наголосили в НКРЕКП.

Читайте також: Облгаз Фірташа судиться з державою за 225 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня 2018 року Антимонопольний комітет звертався до уряду та зацікавлених відомств із проханням вирішити питання щодо взаємовідносин бюджетних установ та організацій з операторами газорозподільних мереж при облаштуванні комерційних вузлів обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-