Для ремонту доріг між райцентрами треба ще 50 мільярдів — Омелян

Для ремонту доріг між райцентрами треба ще 50 мільярдів — Омелян

Укрінформ
У проект державного бюджету на 2020 рік треба закласти додатково 50 млрд грн, які підуть на ремонт автодоріг, що сполучають районні центри.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми звертаємося із додатковою ініціативою до депутатського корпусу закласти у бюджет наступного року додатково 50 млрд грн, щоб ми могли відремонтувати дороги, які пов’язують між собою районні центри. Понад 10 тисяч кілометрів упродовж одного року, і це можливо зробити”, - сказав Омелян.

Він подякував парламенту за те, що в бюджеті минулого року на ремонт та будівництво доріг вперше було виділено 32 млрд грн з дорожнього фонду, з акцизу на пальне. “В цьому році понад 50 млрд грн, а в наступному — понад 70 млрд грн буде скеровано на українські дороги”, - додав урядовець.

Читайте також: Омелян анонсував нараду в Укравтодорі щодо фінансування будівництва доріг

Міністр наголосив, що ремонт українських доріг ведеться системно, але головне тут — фінансування. Як приклад він навів Польщу, де на ці цілі виділяється значно більше грошей. “200 млрд грн у перерахунку на українську валюту на фінансування, плюс 80 млрд євро з бюджету Європейського Союзу”, - додав він.

Як наголошував Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, з’єднати усі обласні центри України якісними дорогами він планує до 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-