Мінагро скоротило термін погодження позапланових перевірок щодо отруєння бджіл

Мінагро скоротило термін погодження позапланових перевірок щодо отруєння бджіл

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства України скоротило термін погодження позапланової перевірки інспекторами Держспоживслужби у разі отруєння бджіл з кількох тижнів до однієї доби.

Про це сказав Генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Микола Мороз, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Відтепер, у разі отруєння бджіл пестицидами, територіальні органи Держспоживслужби направляють до Мінагрополітики електронні запити з одночасним інформуванням центрального апарату служби. Паралельно з тим офіційні документи проходять в міністерстві всі етапи погодження. Це дає можливість максимально швидко та ефективно проводити процедуру погодження перевірки», - повідомив Мороз.

Як зазначається, термін погодження позапланової перевірки скоротився з кількох тижнів до однієї доби. Надалі погодження будуть надаватись впродовж кількох годин.

Мороз додав, що це один із напрямів роботи міністерства, спрямований на захист довкілля від неправильного застосування засобів захисту рослин.

Мінагрополітики інформує, що інший напрям полягає у інформаційній роботі з фермерами та пасічниками щодо дотримання вимог законодавства.

Читайте також: Аграрії забезпечені мінеральними добривами на 108% - Мінагро

Зокрема, йдеться про зобов’язання пасічників реєструвати пасіки, а фермерів – повідомляти населення заздалегідь щодо запланованого обробітку посівів. Також вони мають дотримуватися санітарно захисних зон (фермери повинні обробляти поля не ближче ніж за 300 метрів до населених пунктів), проводити обробіток лише у ранкові та вечірні години з урахуванням погодних умов та інше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-