Асфальт на міжнародних трасах укладатимуть за новими правилами

Асфальт на міжнародних трасах укладатимуть за новими правилами

Укрінформ
У змінах до державних будівельних норм міститься обов’язкова вимога: на міжнародних автомобільних дорогах першої категорії використовувати спеціальні перевантажувачі при укладанні асфальту.

За підрахунками експертів, це сприятиме підвищенню якості дорожнього покриття в цілому на 30%, продовжить строк служби таких доріг та мінімізує появу вибоїн, тріщин та викришування, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Сегрегація у дорожньому будівництві – дуже негативне явище, яке знижує якість наших доріг. Це коли при неправильному укладанні асфальтобетонного покриття його частинки розподіляються нерівномірно, порушуються пропорції каменю, бітуму і повітря. Що може скоротити строк служби такого покриття до 50%, стати причиною появи тріщин, вибоїн та викришування. Для того щоб цього не було, ми прописали у ДБН використання спеціальних перевантажувачів при укладанні доріг. Вони забезпечать додаткове перемішування АБС-суміші перед укладанням. Це вирівняє її температуру і склад, підвищить щільність та рівність покриття», – сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Укравтодор планує зробити з траси Київ - Одеса автобан

Він наголосив, що використання перевантажувачів має бути обов’язковим при будівництві, реконструкції та капремонті міжнародних доріг, які відносяться до першої категорії. Їх також доцільно застосовувати і на всіх інших дорогах.

Зміни до ДБН В.2.3-4-2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина II. Будівництво» розроблені ДП «ДерждорНДІ», вже затверджені та будуть опубліковані найближчим часом.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-