Китай планує інвестувати промислову переробку картоплі в Україні - Мінагро

Китай планує інвестувати промислову переробку картоплі в Україні - Мінагро

Укрінформ
Україна зацікавлена в іноземних інвестиціях у будівництво підприємств з виробництва картопляного крохмалю та його подальшого експорту на ринки Південно-Східної Азії.

Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час зустрічі з бізнес-делегацією КНР щодо інвестування у будівництво в Україні підприємств з виробництва картопляного крохмалю, інформує прес-служба Мінагрополітики.

"Введення нових потужностей дозволить вітчизняним виробникам картоплі диверсифікувати виробництво за рахунок вирощування різних видів картоплі, у тому числі, для переробки на крохмаль, а виробникам картопляного крохмалю – освоювати нові ринки збуту", - наголосив Шеремета.

Він зазначив, що Україна посідає 4-те місце у світі за обсягами валового виробництва картоплі, виробляючи понад 20 млн тонн щорічно.

"Проте виробництво картопляного крохмалю в Україні, хоч і має стійку тенденцію до зростання, але не повністю забезпечує внутрішній ринок, а динаміка експорту такої продукції має ситуативний характер. Тому Мінагрополітики готове підтримувати та створити «зелену дорогу» для інвестицій наших китайських партнерів у цю галузь», - зауважив урядовець.

За його словами, до 2000 року в Україні працювало 17 профільних підприємств з виробництва картопляного крохмалю, на цей час здійснюють діяльність чотири підприємства, потужності яких постійно розширюються.

«Будівництво нових заводів та розширення потужностей працюючих заводів з виробництва картопляного крохмалю сприятиме створенню нових робочих місць, підвищенню соціально-економічного рівня життя населення та розвитку сільських територій», - додав заступник міністра.

Читайте також: Експорт української агропродукції у І кварталі зріс на 22% - Трофімцева

Представники китайської сторони відмітили, що український крохмаль за своїми якісними показниками повністю задовольняє китайський ринок, і висловили готовність інвестувати у промислове виробництво крохмалю в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-