Аеропорт

Аеропорт "Бориспіль" отримав концепцію розвитку на наступні 25 років

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив Концепцію розвитку аеропорту "Бориспіль" до 2045 року.

Відповідне розпорядження було ухвалене на засіданні уряду 8 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з пояснювальною запискою, ухвалене рішення спрямоване на вирішення актуальних питань розвитку аеропорту "Бориспіль" як міжнародного вузлового аеропорту, реконструкції та розбудови його інфраструктури, резервування земель та підвищення конкурентоспроможності.

Також зауважується, що реалізація концепції здійснюватиметься за рахунок власних коштів аеропорту, залучених коштів (у тому числі під державні гарантії), державної підтримки та інвестицій інших суб'єктів господарювання.

Читайте також: Аеропорт "Бориспіль" відкриє багаторівневий паркінг вже у травні

Зокрема передбачаються інвестиції обсягом 3,4 млрд євро та збільшення пасажиропотоку до майже 54 млн пасажирів на рік (за 2018 рік пасажиропотік становив - 12 млн пас). Так, аеропорт повинен забезпечити обслуговування в 2019 -2021 році - 14,4 млн пасажирів, у 2030 році - 27,7 млн ​​пасажирів, в 2040 році - 44,3 млн пасажирів і в 2045 році - близько 54 млн пасажирів.

Крім того, у документі передбачено додаткове відведення земельних ділянок площею близько 600 га під розвиток інфраструктури аеропорту за рахунок ділянок, які перебувають у власності або користуванні фізичних або юридичних осіб. Також для доставки вантажів передбачається будівництво окремої дороги до виробничо-технічної зони з південного боку аеропорту і можливість будівництва підземної залізниці до центрального терміналу аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-