Щороку в ЄС втрачається 20% виробленого продовольства

Щороку в ЄС втрачається 20% виробленого продовольства

Укрінформ
Єврокомісія пропонує запровадити спільну для ЄС методологію моніторингу втрат виробленого продовольства, які у країнах спільноти сягають 20%.

Про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

«Утрати продовольства неприйнятні у світі, де мільйони людей все ще потерпають від голоду і де природні ресурси, які є основою людського життя та добробуту, дедалі більше скорочуються. Саме тому ми визначили запобігання втратам продовольчих продуктів як ключовий пріоритет», - зазначив перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс.

Читайте також: 40% жителів Північної Кореї загрожує голод - ООН

Нова методика обліку, так званий «Делегований акт», дає чітке визначення змісту терміну «харчові втрати». Вона передбачає аналіз витрачання харчових продуктів на кожній із стадій: від виробництва і транспортування до споживання та утилізації.

На основі такої методології країни ЄС мають до 2020 року створити власні моніторингові системи. Як очікується, Єврокомісія зможе отримувати узагальнену інформацію щодо харчових втрат до середини 2022 року. Це дасть змогу вживати заходів для їх зменшення як на рівні харчової промисловості, так і на етапі споживання та утилізації залишків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-