Директор аеропорту

Директор аеропорту "Ужгород" спростував інформацію про закриття рейсів до Києва

Укрінформ
Директор міжнародного аеропорту “Ужгород” Руслан Лііс спростував поширену в інтернеті інформацію про те, що компанія “Мотор Січ” припиняє регулярні авіарейси “Київ-Ужгород” з 10 травня.

Про це Лііс сказав в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу.

“Інформація, поширена в мережі про те, що 10 травня буде здійснено останній рейс компанії “Мотор Січ” за маршрутом «Київ – Ужгород», і аеропорт “Ужгород” знову припинить роботу, не відповідає дійсності”, - сказав Лііс.

З його слів, навпаки, зараз ведуться перемовини з цим перевізником про запуск щоденних рейсів “Київ-Ужгород”.

“Також ведуться перемовини про те, аби компенсувати перевізнику збитки від авіаперевезення за цим маршрутом — з обласного бюджету Закарпатської області. Наразі рейси перевізника є збитковими, і ці збитки перевізнику не компенсуються. Для того, аби механізм компенсації запустити, необхідно проголосувати відповідне рішення на сесії обласної ради”, - сказав Лііс.

Він також зазначив, що необхідно провести рекламну кампанію цих рейсів — про них дуже мало інформації, після цього можна очікувати збільшення кількості пасажирів на маршруті.

Зараз в середньому з Києва до Ужгорода летить 10 пасажирів, з Ужгорода до столиці — 5, при мінімумі 28 посадкових місць.

Читайте також: Укрзалізниця призначила додатковий "сакуровий" рейс

Вартість одного рейсу за маршрутом “Київ-Ужгород” для перевізника складає 8 тисяч доларів.

Як повідомлялося, авіарейс за маршрутом «Київ – Ужгород» було запущено 15 березня. Його відкривали Президент Петро Порошенко та міністр інфраструктури Володимир Омелян. Рейси здійснюються раз на тиждень.

Варто зазначити, що сьогодні, 6 травня, виповнилося 90 років з дня відкриття аеропорту міста Ужгород. Саме 5 травня 1929 року у тоді чехословацькому Ужгороді урочисто відкрили новий аеропорт, запустивши рейс до Праги. Ужгородський аеропорт унікальний тим, що літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір сусідньої країни Словаччини, адже лінія кордону знаходиться на відстані всього 100 метрів від злітно-посадкової смуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-