В Україні започаткують проект з адаптації лісів до змін клімату

В Україні започаткують проект з адаптації лісів до змін клімату

Фото
Укрінформ
В Україні у рамках Міжнародної кліматичної ініціативи буде розроблено проект з адаптації лісового господарства до змін клімату.

Про це йшла мова на зустрічі заступника голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря з керівником Офісу Міжнародної спілки охорони природи (IUCN) у Республіці Сербія Борисом Ергом та представником IUCN Романом Волосянчуком, повідомляє прес-служба Держлісагентства.

“Проблема змін клімату стосується всіх. І ми хотіли б більш детально вивчити цю проблему в Україні та спільно знайти шляхи вирішення та адаптації. Нам ще потрібно узгодити наш проект з Міністерством екології. Загалом, програма співпраці розрахована на 7 років”, - розповів Ерг.

За словами заступника голови Держлісагентства, Україні дуже важлива підтримка міжнародної спільноти у питаннях розробки стратегії адаптації лісів до змін клімату.

“Україна знаходиться в різних кліматичних зонах, тому і підходи мають бути різними. Зміна клімату дуже впливає на стан лісів. Це і збільшення пожеж на півдні та сході країни, і масове всихання лісів на Поліссі. Українські фахівці та науковці намагаються боротися з цим, але нам потрібна міжнародна підтримка”, - сказав Бондар.

Читайте також: В Україні запровадили електронну систему обліку деревини

Зазначається, що проект передбачатиме розробку та впровадження інноваційної технологічно-інформаційної платформи для моніторингу лісів України та їхніх екосистем задля оцінювання впливу на них кліматичних змін. Також буде зроблена оцінка вразливості лісових екосистем, сценарний аналіз змін. У підсумку, фахівці мають розробити стратегію адаптації до змін клімату та відповідний план дій. Паралельно, буде підготовлено зміни до законодавчої бази щодо адаптації лісів до зміни клімату та відновлення лісових ландшафтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-