Реформа ДФС є передумовою співпраці з ЄС та МВФ — Мінфін

Реформа ДФС є передумовою співпраці з ЄС та МВФ — Мінфін

Укрінформ
Проведення прозорого і відкритого конкурсу на посади голів Державної митної служби та Державної податкової служби має дати поштовх до проведення податкової та митної реформи, що є передумовою для отримання макрофінансової допомоги від ЄС та програми МВФ.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"Реформа ДФС – надзвичайно важлива для проведення податкової та митної реформи. Чесні та некорумповані очільники Державної податкової та митної служб, як очікується, повинні запустити реформу відомств. Це як раз найбільші очікування бізнесу. Це передумова для отримання траншів допомоги в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги від ЄС та в рамках програми МВФ", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначають, що уряд вживає всіх можливих заходів для недопущення зриву проведення конкурсів. Зокрема, вже подане клопотання про скасування ухвали суду про зупинення конкурсу на посаду голови митної служби.

Читайте також: Фінплан Укренерго на цей рік передбачає 7,55 мільярда доходів

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву про забезпечення позову народного депутата Андрія Антонищака щодо зупинення дії розпорядження уряду про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби.

17 квітня суд задовольнив відповідну заяву про забезпечення позову і зупинив дію розпорядження Кабінету міністрів України «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби». Окрім цього суд заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби вчиняти дії з проведення відповідного конкурсу на підставі зазначеного розпорядження Кабінету міністрів України.

Згодом з'явилось ще одне повідомлення, що конкурс на посаду очільника Державної податкової служби може бути заблокований за тією ж процедурою, що й у випадку з керівником митниці.

Останній етап згаданих конкурсів — співбесіда — має відбутися 23 квітня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-