Укренерго та угорський оператор MAVIR підпишуть нову експлуатаційну угоду

Укренерго та угорський оператор MAVIR підпишуть нову експлуатаційну угоду

Укрінформ
ДП "НЕК "Укренерго" та угорський оператор системи передачі MAVIR підпишуть нову експлуатаційну угоду у червні 2019 року.

Про це інформує прес-служба Укренерго.

"Укренерго та угорський оператор системи передачі MAVIR на робочій зустрічі в Будапешті обговорили нову експлуатаційну угоду. Сторони домовилися, що угоду з технічними додатками до неї має бути укладено в червні 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Експлуатаційна угода встановлює правила та вимоги щодо взаємодії між операторами системи передачі електроенергії під час паралельної роботи. Необхідність оновлення документу зумовлена двома чинниками.

Перший — зміна правил та вимог європейської мережі системних операторів передачі електроенергії ENTSO-E. Текст нової угоди буде приведено у відповідність до принципів, що використовуються сьогодні переважною більшістю європейських операторів. Другий чинник — зміна конфігурації міждержавних повітряних ліній (ПЛ) електропередач Західноукраїнська – Альбертірша (750 кВ) та Мукачево — Шайосегед (400 кВ), яку також має бути відображено у тексті нової угоди.

Обидві міждержавні лінії електропередачі (ЛЕП) будуть заведені на нову підстанцію Саболчбака, яку угорська сторона планує побудувати до кінця 2019 року. Будівництво нової підстанції та зміна конфігурації ЛЕП підвищить надійність енергопостачання регіону Кішварда.

Читайте також: У Нацкомісії повідомили, чому скасували штраф Харківміськгазу за донарахування у платіжках

Як повідомлялось, Угорщина є одним з ключових імпортерів української електроенергії з щорічним середнім обсягом близько 3 млрд кВт-год.

У лютому Укренерго та угорський оператор системи передачі MAVIR підписали меморандум про модернізацію однієї з найпотужніших "експортних" ЛЕП України — міждержавної ПЛ 750 кВ Західноукраїнська – Альбертірша. На сьогодні пропускна здатність цієї ЛЕП обмежується тільки генеруючою здатністю "Бурштинського острова". При паралельній роботі з ENTSO-E обмін електроенергією значно зросте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-