Повернення Коломойському ПриватБанку загрожує країні дефолтом - Порошенко

Повернення Коломойському ПриватБанку загрожує країні дефолтом - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що якщо ПриватБанк повернуть екс-власнику Ігорю Коломойському, то це загрожує країні дефолтом і новою економічною кризою.

Про це заявив Порошенко у зверненні, яке транслювалося на сторінці Глави держави у Facebook.

"У планах одного з них (олігархів - ред.), у разі перемоги Зеленського, повернути собі ПриватБанк. Як бачите, їм не терпиться, вони вже зараз почали реалізацію цього задуму. Подібна авантюра загрожує втратою грошей десяткам мільйонів клієнтів, а країні в цілому - дефолтом та новою економічною кризою", - сказав Порошенко.

Він додав, що Нацбанк України правильно робить, що оскаржує рішення щодо визнання незаконною націоналізацію ПриватБанку.

Читайте також: Окружний адмінсуд пояснив своє рішення щодо ПриватБанку

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Розгляд даної справи тривав із червня 2017 року, її розмір перевищував 50 томів.

У Міністерстві фінансів готуються подати апеляцію на рішення суду щодо незаконної націоналізації ПриватБанку. Апеляційну скаргу на це рішення Окружного адміністративного суду міста Києва готують і в Національному банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-