У рішенні щодо ПриватБанку про компенсацію не йдеться  - суддя

У рішенні щодо ПриватБанку про компенсацію не йдеться - суддя

Укрінформ
У рішенні Окружного адмінсуду міста Києва, яким було визнано незаконною націоналізацію Приватбанку, не йдеться про будь-яку компенсацію.

Про це заявив під час брифінгу суддя-спікер Богдан Санін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Про компенсацію нічого не зазначено у рішенні суду», - сказав Санін.

Він розповів, що даний позов надійшов на розгляд суду у червні 2016 року. За час розгляду позову відбулося 16 судових засідань, при цьому засідання були закритими для збереження банківської таємниці. Головуючим суддею у даній справі був суддя Качура. Санін розповів, що повний текст рішення судді підготують за 10 днів. У повному тексті рішення буде мотивувальна частину рішення, тобто чим керувалися судді ухвалюючи рішення. З моменту оголошення повного тексту рішення у відповідачів буде 30 днів для його оскарження.

Читайте також: ПриватБанк працює стабільно, а рішення суду буде оскаржене — Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши в судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Розгляд цієї справи тривав з червня 2017 року, його розмір перевищував 50 томів.

Процедура націоналізації ПАТ «КБ «ПриватБанк» була визнана судом необґрунтованою і здійсненою з численними порушеннями чинного на той момент законодавства, наслідком чого стало неправомірне втручання держави в право акціонерів Банку, в тому числі позивача, мирно володіти належним їм майном, що є порушенням як вимог національного законодавства, в тому числі Конституції України, так і положень міжнародних стандартів у цій сфері.

Також, цього тижня Шостий апеляційний адміністративний суд відклав на 22 квітня розгляд апеляційної скарги Національного банку України на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування розпорядження НБУ про проведення перевірки ПриватБанку в жовтні 2016 року.

9 квітня ЗМІ повідомили, що бізнесмен Ігор Коломойський і кіпрська компанія Triantal Investments LTD доповнили свій позов новими вимогами до України про повернення кожному з них пакета акцій ПриватБанку.

Сам Коломойський заявив, що йому не потрібний сам ПриватБанк, проте потрібні 2 млрд доларів компенсації за капітал, який там був під час націоналізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-