Укравтодор планує зробити з траси Київ - Одеса автобан

Укравтодор планує зробити з траси Київ - Одеса автобан

Фото
Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг планує підвищити категорію траси М-05 Київ - Одеса до автобану завдяки капітальним та середнім ремонтам.

Про це заявив керівник Укравтодору Славомір Новак під час робочої наради з перевірки капітального та поточного ремонтів на дорозі державного значення М-05 за участі міністра інфраструктури Володимира Омеляна, повідомляє Укравтодор у Facebook.

«Цього року ми проведемо капітальний і середній ремонт М-05 на ділянці від Білої Церкви до межі Київської області за рахунок Дорожнього фонду, коштів ЄБРР та ЄІБ. За рахунок програми GO Highway вже почали ремонт коридору у Черкаській області – від кордону на південь... Наша мета – підвищити цю дорогу до категорії автобану», - сказав Новак.

Він додав, що цього року планується продовжити роботи, які було заморожено в 2008 році, з будівництва мосту через Хаджибейський лиман. Контракт із переможцем тендеру вже підписано. Крім того, з 2020 року Укравтодор сфокусуєтьсяя на ділянках траси від Умані до Одеси, Миколаєва, Херсона.

В Укравтодорі повідомляють, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян та керівник Державного агентства автомобільних доріг Славомір Новак проінспектували початок робіт на ділянці 128-143 км, де підрядна організація розпочала фрезерування асфальтобетонного покриття. Роботи на цій ділянці планується завершити до жовтня цього року.

Як відомо, автомобільна дорога державного значення М-05 Київ - Одеса є складовою частиною міжнародного транспортного коридору європейського коридору Е95 Гельсінкі – Київ – Одеса - Димитровград – Алексанруполіс, має загальну протяжність 504,6 км і проходить через Київську, Черкаську, Кіровоградську, Миколаївську та Одеську області.

Читайте також: Омелян радить ОТГ купувати мобільні комплекси для зважування вантажівок

Як повідомлялося, на масштабні ремонтні роботи траси GO Highway в Україні буде закладено 4 млрд грн. Маршрут GO Highway включає траси М-09 Тернопіль – Львів – Рава Руська; М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (Тернопіль – Умань); М-05 Київ – Одеса (Біла Церква – Умань – Одеса); М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (Одеса – Миколаїв – Херсон).

Фото: Укравтодор

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-