До системи Електронний чек долучилися близько 200 суб’єктів - ДФС

До системи Електронний чек долучилися близько 200 суб’єктів - ДФС

Укрінформ
З вересня минулого року до системи E-Receipt (Електронний чек), що працює в тестовому режимі, долучилися близько 200 суб’єктів господарювання, які зареєстрували більше 300 кас.

Про це у відповідь на запит Укрінформу повідомила прес-служба Державної фіскальної служби.

"Система E-Receipt – це технологічне рішення, яке є альтернативою традиційним реєстраторам розрахункових операцій (РРО). Функціональні компоненти системи E-Receipt дозволяють суб’єкту господарювання – продавцю, застосовуючи персональні комп’ютери, планшети, смартфони, здійснювати реєстрацію розрахункових операцій та передавати звітну інформацію (розрахункові чеки) до ДФС, а покупцю – переглядати інформацію щодо чеків в Електронному кабінеті", - йдеться у повідомленні прес-служби ДФС.

Засоби системи E-Receipt дозволяють формувати електронний чек, використовувати QR-код, в якому міститься інформація про здійснену розрахункову операцію, присвоювати чеку локальний та фіскальний номери, які є унікальними, фіскалізувати чек на сервері ДФС, накладати на нього електронний підпис продавця та ДФС, візуалізувати чек на пристрої продавця, передавати на пристрій покупця інформацію у вигляді повідомлення через електронну пошту, SMS, Viber, WhatsApp, формувати Z-звіти та передавати їх на сервер ДФС.

Читайте також: Мінфін залучив до бюджету 8,2 мільярда від продажу держоблігацій

Як повідомлялося, розробка системи E-Receipt здійснюється ДФС в рамках реалізації експериментального проекту, розпочатого Мінфіном у липні 2018 року відповідно до постанови Кабміну № 472 від 13 червня 2018 року "Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій".

Термін реалізації експериментального проекту – 31 грудня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-