Гонтарева назвала

Гонтарева назвала "маячнею" претензії Коломойського на $2 мільярди

Укрінформ
Вимоги екс-власника ПриватБанку Ігоря Коломойського про компенсацію $2 млрд - необґрунтовані, оскільки на момент приватизації в банку була діра $5,5 млрд.
Про це екс-глава НБУ Валерія Гонтарева заявила в коментарі НВ Бізнес.

"Це повна маячня. У банку не було не те що капіталу, там була дірка 5,5 млрд доларів, яку держава і закрила, - зазначила Гонтарева. - Я думаю це найбільший fraud в історії фінансового світу. Так що весь світ спостерігає за цим кейсом", - так вона прокоментувала вимогу Коломойського.

Читайте також: Зеленський розповів, що роблять люди Коломойського у його команді

Як повідомлялося, Ігор Коломойський заявив, що йому не потрібен сам ПриватБанк. Але потрібні гроші - $2 млрд компенсації за капітал, який там знаходився під час націоналізації. "Вони хочуть залишити собі ПриватБанк? Нехай залишають. Мені не потрібен ПриватБанк. Але там лежало $2 млрд капіталу. Нехай повернуть, і немає питань", - заявив він.

Сьогодні президент України Петро Порошенко повідомив, що був шокований вимогою про $2 млрд компенсації за ПриватБанк. На його думку, це питання намагаються швидко вирішити до виборів, "щоб потім сказати, що це сталося без їх участі". Також він попередив, що "рішення на користь колишнього власника стане потужним ударом по співробітництву з МВФ".

У штабі кандидата в президенти Володимира Зеленського, якого експерти і аналітики, називають фігурою з орбіти Ігоря Коломойського, заявили, що Президенту "захищати банки, напевно, не варто, незалежно від того, твій це банк або сусідній".

Сьогодні в судах розглядається 242 справи пов'язаних з націоналізацією ПриватБанку та боргами екс-власників банку перед НБУ за рефінансування.

Фото: Julia Berezovska/ Press office NBU

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-