Молоді фермери можуть один раз на рік отримати 40 тисяч субсидії - Мінагро

Молоді фермери можуть один раз на рік отримати 40 тисяч субсидії - Мінагро

Укрінформ
Голова фермерського господарства віком до 35 років за програмою державної підтримки аграрної галузі один раз на рік може отримати субсидію до 40 тис. грн.

Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета в інтерв'ю одному з українських радіоканалів, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“Державна підтримка сільськогосподарської галузі передбачає спеціальну бюджетну дотацію для молодих фермерів. Так, голова фермерського господарства віком до 35 років 1 раз на рік може отримати бюджетну субсидію до 40 тис. грн на розвиток свого господарства”, - сказав Шеремета.

За його словами, уряд також надає бюджетну субсидію новоствореним фермерським господарствам у розмірі 3 тис. грн на 1 гектар (до 60 тис. грн). Дотація надається для провадження сільськогосподарської діяльності у перші три роки після створення господарства.

Також заступник міністра підкреслив, що до програми здешевлення кредитів для тваринників було додано бджільництво. За цією програмою держава компенсує відсотки за банківськими кредитами, які залучено для здійснення діяльності у вівчарстві, козівництві, бджільництві, звірівництві, кролівництві, шовківництві та вирощуванні аквакультури.

Крім того, посадовець наголосив, що Мінагрополітики планує відшкодовувати кооперативам частину вартості обладнання іноземного виробництва для шокової заморозки ягід та виробництва продукції бджільництва.

Читайте також: В Україні цьогоріч виробництво молока зменшилось майже на 2% — Держстат

Як повідомляв Укрінформ, законом України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" передбачені видатки за програмами підтримки розвитку агропромислового комплексу (АПК) у розмірі 5 909 млн грн. Зокрема, на фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів передбачено 127,2 млн грн; на фінансову підтримку розвитку фермерських господарств — 800 млн грн; на державну підтримку розвитку, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними — 400 млн грн; на надання кредитів фермерським господарствам — 200,0 млн грн; на державну підтримку галузі тваринництва — 3 500 млн грн; на фінансову підтримку сільгоспвиробників — 881,8 млн грн.

Детально з програмами підтримки АПК на 2019 рік можна ознайомитись за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-