В Україні формуватимуть енергонезалежні громади

В Україні формуватимуть енергонезалежні громади

Фото
Укрінформ
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України та понад 30 об'єднаних територіальних громад започаткували співпрацю для запровадження програм співфінансування «теплих кредитів», енергосервісу та енергоменедежменту на місцях.

Про це інформує прес-служба Держенергоефективності.

"Голова Держенергоефективності Сергій Савчук підписав Меморандуми про співпрацю із понад 30 ОТГ для спільного впровадження програм співфінансування «теплих кредитів» для населення та ОСББ, енергосервісу для утеплення дитсадків, лікарень та інших бюджетних установ, енергоменеджменту у бюджетній сфері", - йдеться у повідомленні.

Співпраця буде здійснюватися з ОТГ на території 16 областей: Тернопільська, Житомирська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Одеська, Херсонська, Черкаська, Івано-Франківська, Полтавська, Рівненська, Миколаївська, Сумська, Чернівецька, Луганська.

«Завдяки проведеній урядом реформі децентралізації місцеві громади мають достатні фінансові ресурси, які варто раціонально інвестувати у корисні проекти, у т.ч. у сфері енергоефективності», - пояснив Савчук.

Читайте також: В Україні уже видали 61 енергетичний сертифікат будівлям

За його словами, ОТГ також приєднуються до процесу впровадження енергосервісу. Перші 6 ЕСКО-договорів укладено у 3 ОТГ Полтавської, Донецької та Київської областей. У результаті ці громади вже в цьому опалювальному сезоні зекономили від 15% до 30% енергоресурсів. Крім цього, у 16 ОТГ уже діють системи розумного управління енергоресурсами, а ще у 38 ОТГ - розробляються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-