Мінагро впроваджує європейські стандарти торгівлі

Мінагро впроваджує європейські стандарти торгівлі

Інфографіка
Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства України імплементує європейські стандарти торгівлі продуктами тваринництва і рослинництва.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“У рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом Міністерство аграрної політики та продовольства України імплементує акти ЄС щодо стандартів торгівлі продуктами тваринництва і рослинництва”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що впровадження європейських вимог до харчових продуктів (шоколад, соки, джеми, екстракти кави, екстракти цикорію, мед та інші) дозволить забезпечити прозорі правила гри на ринку та належну поінформованість споживачів для здійснення ними свідомого вибору продуктів харчування. Також це має дати можливість значно розширити експортний потенціал вітчизняних виробників.

Читайте також: В Україні очікується рекордний врожай ріпаку

Згідно з інфографікою, наприклад, розчинною кавою може називатися продукт отриманий на 100% із обсмажених кавових зерен. Вміст сухої речовини у сухому екстракті кави має бути не менше 95%, у пастоподібному — від 70 до 85%, а у рідкому екстракті сухої речовини кави може бути від 15 до 55%.

Фруктовий сік, в тому числі і відновлений, може бути виготовлений на 100% із фруктів, до соку може додаватися фруктове пюре. До фруктових соків, в тому числі відновлених, заборонено додавати цукор та штучні ароматизатори. У назві обов’язково потрібно вказати з якого фрукту виготовлено сік, тобто слово фруктовий замінюється на назву фрукту. Якщо видів фруктів двоє або більше, то назви використаних фруктів треба писати у порядку зменшення їхньої частки у складі соку.

Наголошується, що перехідний період для маркування розчинної кави та фруктових соків, коли виробники зможуть поступово привести технології та маркування у відповідність до нових вимог — до 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-