Закон про енергоефективність: Зубко очікує €30 мільярдів інвестицій

Закон про енергоефективність: Зубко очікує €30 мільярдів інвестицій

Фото
Укрінформ
Законопроект про енергоефективність буде скоро поданий на розгляд уряду.

Про це під час V Форуму енергоефективного партнерства сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нас чекає ще один закон, який ми незабаром розглядатимемо на уряді - закон про енергетичну ефективність. Він наразі перебуває у Мін'юсті. Це базовий закон, який дасть відповідь, що ми робимо у енергетиці, у промисловості, у транспорті, а не лише у житловому секторі", - сказав Зубко.

Форум енергоефективного партнерства "Територіальні громади, держава, бізнес: Прозорі інвестиційні моделі" в Києві / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

За його словами, реалізація закону призведе до запуску ринку енергоефективних послуг, залучаючи бізнес, енергоаудиторів, місцеву владу, експертні організації.

"Ми очікуємо мінімум 30 млрд євро інвестицій у найближчі 10 років, створення понад 75 тис. робочих місць, зменшення навантаження на валютний баланс країни", - розповів Зубко.

Він нагадав, що наразі для населення в країні діє програма "теплі кредити", основним клієнтом яких є організації співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), та ще 124 місцевих програми.

Читайте також: Україна може запропонувати ЄС свої рішення у сфері енергоефективності - Зубко

"Кількість ОСББ зросла у 2,5 раза - до 33 тисяч. 538 тис. уже скористалися "теплими кредитами", - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Він також наголосив, що завдання місцевої влади та комунальних підприємств - вийти на 100% облік тепла і споживання води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-