Клімкін прокоментував програш України у СОТ щодо транзиту через Росію

Клімкін прокоментував програш України у СОТ щодо транзиту через Росію

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін, коментуючи питання, чому Україна програла суперечку у СОТ щодо транзитних обмежень через територію РФ, зазначив, що іноді варто дослухатися до МЗС і щодо стратегії, і щодо тактики.
Про це він написав у Twitter.

"Питають, чому Україна програла суперечку у СОТ. Без самореклами для нашої дипломатичної команди можу сказати, що іноді варто все ж таки дослухатися до МЗС і щодо стратегії, і щодо тактики", - написав Клімкін.

Читайте також: Євросоюз розпочав "фармакологічну" справу в СОТ проти двох країн

Як повідомлялося раніше, Світова організація торгівлі (СОТ) відмовилася визнавати порушенням запроваджені Російською Федерацією транзитні обмеження для товарів походженням із України. Київ оскаржував дії Москви, яка розірвала найкоротший шлях українських товарів на ринки Середньої Азії.

Рішення за скаргою України проти РФ у СОТ обіцяють оприлюднити найближчим часом. Проте вже зараз ЗМІ називають цю справу ключовою: вперше експерти СОТ визнали, що організація має право розглядати випадки, коли обмеження імпорту або транзиту мотивується наявністю “загроз національній безпеці”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-