Держава торік частково відшкодувала будівництво 51 тваринницького об’єкту - Мінагро

Держава торік частково відшкодувала будівництво 51 тваринницького об’єкту - Мінагро

Укрінформ
Українські тваринники у 2018 році на будівництво та реконструкцію 51 об’єкту отримали дотації в рамках державної програми відшкодування будівництва та реконструкції тваринницьких об’єктів у розмірі 1,3 млрд грн.

Про це поінформувала в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“У рамках державної програми часткового відшкодування вартості будівництва і реконструкції тваринницьких комплексів дотації минулого року отримали 28 виробників. На будівництво та реконструкцію 51 об’єкту вони отримали кошти у розмірі 1,3 млрд грн. Серед них і малі фермери, і фермери з іноземними інвестиціями, які зареєстровані як суб'єкти господарювання, і працюють в Україні”, - сказала Трофімцева.

Вона зазначила, що те ж саме стосується і програми компенсації вартості сільськогосподарської техніки, виробленої в Україні.

“Ми побачили, що ця програма користується популярністю. Надзвичайно успішною виявилась програма з підтримки галузі садівництва. Наприклад, 96% ягідних насаджень були закладені завдяки державній підтримці”, - наголосила в.о. міністра.

Також вона акцентувала на тому, що цього року особлива увага буде приділена переробці. Саме тому до програми держпідтримки включено закупівлю холодильного обладнання. Фахівці Мінагрополітики вже працюють над внесенням змін до Постанови КМУ № 106 від 7 лютого 2018 року, якою затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств.

Прес-служба інформує, що у 2018 році введено в дію 84 тваринницькі ферми та комплекси, а у 2019 році очікується будівництво та реконструкція 93 тваринницьких об’єктів, з них у скотарстві – 32, свинарстві – 39, птахівництві – 19 та ін.

Читайте також: Торік аграрних кооперативів стало більше на 20% - Мінагро

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році на програми державної підтримки тваринницької галузі буде спрямовано 3,5 млрд грн, з них 1,4 млрд - на розвиток скотарства. Зокрема, збільшено розмір дотації за утримання корів із 750 до 900 гривень за одну голову (двічі на рік); надано можливість скористатись державною підтримкою за вирощування молодняку великої рогатої худоби, у тому числі й закупленого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-