Миколаївський суднобудівний завод «Океан» відновлює виробництво

Миколаївський суднобудівний завод «Океан» відновлює виробництво

Укрінформ
Миколаївський суднобудівний завод «Океан», який нещодавно змінив власника, відновлює роботу.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив власник підприємства Ігор Волошин.

«Як ми і обіцяли, завод «Океан» відновлює роботу. Ми отримали перше державне замовлення – на підприємство для ремонту зайшло судно технічного флоту (земснаряд) «Ріон», яке належить ДП «Адміністрації морпортів України». Для виконання робіт буде вперше за багато останніх років задіяно сухий док – одну з найголовніших технологічних споруд підприємства», - сказав Волошин.

За його словами, на судні будуть виконані корпусні роботи по заміні металу, ремонт землечерпального механізму, фарбування та інші дії.

Паралельно зараз на підприємстві виготовляються металоконструкції для київських замовників, зокрема, для ремонту Шулявського шляхопроводу та будівництва пішохідно-велосипедного мосту на Володимирській гірці.

«Наразі ми працюємо над укладенням контрактів на будівництво суден. Очікується, що це буде перше вітчизняне замовлення. Поки ще обговорюються його деталі, тому називати більш конкретно нічого не хотілося б. Але як тільки контракт буде укладено, ми його оприлюднимо», - зазначив Волошин.

На сьогоднішній день на підприємстві працює понад 500 працівників і їх кількість збільшуватиметься з напливом замовлень.

Паралельно триває і погашення старих боргів по зарплаті, накопичених колишнім власником за багато років.

«Уже виплачено близько 80 млн грн, залишилося - 5,8 млн грн. І це борги тим людям, яких наразі не вдалося знайти. Можливо, когось з них вже немає в живих, можливо, хтось поїхав з країни і не знає про процедуру виплати боргів . Ми розшукуємо їх або їхніх спадкоємців, але процес цей не дуже швидкий», - зазначив власник підприємства.

Читайте також: Мінагро презентує освітній проект з підготовки аграрних менеджерів

Як уже повідомляв Укрінформ, 3 грудня 2018 року завод «Океан», який вже тривалий час не працював, продали з аукціону за 122 мільйони 195 тисяч гривень. Це була третя спроба продати завод. Перші дві не відбулися через відсутність бажаючих його купити.

Його новим власником став керівник миколаївського ТОВ «Торговий дім «Аннона» Ігор Волошин. Він пообіцяв виплатити борги по зарплаті та відновити виробництво.

Миколаївський суднобудівний завод «Океан» спеціалізується на будівництві та ремонті контейнеровозів, танкерів та інших суден водотонажністю до 350 тисяч тонн. Він був власністю норвежсько-російської компанії Вадан Ярдс Груп АС.

Йому належить земельна ділянка площею близько 101 гектарів та ділянка водної акваторії площею 42 гектари. Загальна довжина добудовних набережних перевищує 600 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-