Стали відомі претенденти на будівництво болгарської ділянки “Турецького потоку”

Стали відомі претенденти на будівництво болгарської ділянки “Турецького потоку”

Укрінформ
Арабсько-італійський консорціум «Аркат» і італійсько-люксембурзьке газове об'єднання стали головними претендентами на будівництво болгарської ділянки «Турецького потоку», який з'єднає газотранспортні системи Туреччини, Болгарії та Сербії.

Про це стало відомо після оприлюднення результатів проведеного підприємством «Булгартрансгаз» тендера, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Арабсько-італійський консорціум «Аркат» запропонував найнижчу ціну за виконання робіт по будівництву болгарської ділянки «Турецького потоку» (від болгарського кордону до сербського) - 1,3 мільярда євро. Консорціум зобов'язується побудувати ділянку газопроводу за 250 днів», - йдеться в повідомленні болгарської газотранспортної компанії «Булгартрансгаз».

Спеціальна експертна комісія розгляне обидві пропозиції іноземних інвесторів, а остаточне рішення буде оприлюднено пізніше.

Читайте також: Коболєв упевнений, що Nord Stream-2 не запустять до 2020 року

До участі в тендері не було допущено угорський газовий консорціум.

Як стало відомо, у Болгарії закінчився термін подачі заявок на участь в газовій біржі. Болгарська компанія «Булгаргаз» вперше купуватиме газ за ринковими цінами, які будуть істотно відрізнятися від цін на газ, що постачає в Болгарію російський концерн «Газпром».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-