Раді пропонують ліквідувати “ручний” розподіл коштів на ремонт доріг

Раді пропонують ліквідувати “ручний” розподіл коштів на ремонт доріг

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроект №10186 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування територіальних дорожніх фондів”.

Його співавторами виступили шестеро народних депутатів, повідомляється на сайті парламенту.

Так, один із ініціаторів законопроекту — депутат із фракції “Блок Петра Порошенка” Андрій Вадатурський на своїй сторінці у Facebook зазначив, що цей документ має ліквідувати “ручний” розподіл коштів на ремонт місцевих і комунальних доріг і вулиць. Водночас, за його словами, ухвалення законопроекту дасть можливість розпорядникам витрачати кошти Дорожнього фонду на розвиток потужностей дорожніх господарств.

“Зокрема пропонується на автомобільні дороги загального користування місцевого значення спрямовувати не 31,5% коштів, а 19,2% (з них 5% – на придбання техніки за рішеннями ОДА), а решту у 12,43% виділяти на ремонт вулиць і доріг комунальної власності (з них 5% – на придбання техніки за рішеннями виконкомів)”, — уточнив Вадатурський.

Читайте також: Обов'язки та зарплата: у квітні запустять е-систему даних держслужбовців

Загалом законопроектом пропонується внести зміни до статті Бюджетного кодексу України та закону «Про джерела фінансування дорожнього господарства України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-